sâmbătă, 22 decembrie 2007

REVOLUTIE 18 ANI, SI CE DACA??!!!??


22 decembrie 1989 - 22 decembrie 2007. 18 ani, varsta clamata astazi de participantii la aniversarea “revolutiei” din Campulung. Lume multa, oameni putini.
22 decembrie 1989 sperante, vise, drum deschis spre libertate, oameni voiosi cu sufletul in palma, dornici sa invete democratie de la orcine s-a oferit in acei ani de inceput.
FSN, FDSN, Iliescu, sperante, au murit oameni, mai mult sau mai putin constienti, mineriada, Piata Universitatii si ce daca??!!!?? Pagina noua, un loc in istoria contemporana dupa 18 ani. Ne vedem la cimitirul revolutiei.
`92, `93, romanii au invatat sa strige, „nu ne vindem tara”, si ce daca??!!!?? O vand altii!!! Plovere pe gat, partide noi, aripi tinere, PD, Roman, Basescu, PNL, cai verzi…. pe pereti, nationalisti, PRM si UDMR-ul isi vede de treaba.
`96 prima ruptura in lantul de stanga, PNTCD, presedinte cu barba albastra, mineriade, Biserica intervine, si ce daca??!!!?? Pace.
2000 PSD, Iliescu reloaded, si ce daca??!!!??, baroni locali, miliardari, dolari, euro, UE, cuvinte care ne-au intrat in cap, si ce daca??!!!?? NATO, friendship, curcubeu, americani, manuale pentru invatat democratie, dar tot cu litere rosii… si ce daca??!!!?? la vremuri noi, tot noi
2004 revolutie portocalie ca sa fim in trend cu vecinii, aliante, frati de cruce, poduri de florii, Basescu, Tericeanu, Stolojan plangand, si ce daca??!!!?? Sperante, uniunea tot mai aproape, baroane care ne invata ce sa facem cu copiii….
2007 bucurie, artificii, hands up, Europa venim… si ce daca??!!!?? Nu s-a terminat bine strigatul si, prietenii nostri latini au inceput sa ne cante cu carabinierii la geamuri „arivederci Roma”
22 decembrie 1989 - 22 decembrie 2007, 18 ani, si ce daca??!!!??, democratie, si ce daca??!!!??, poate copii nostri, noi umblam din poarta in poarta, si ce daca??!!!??......




TG

Niciun comentariu: