miercuri, 28 mai 2008

BISERICA DIN CARCIUMA

Dupa 1990 multi campulungeni si-au insailat cate o afacere care sa produca cat mai repede bani. Astfel in cartierul Grui, la intersectia stazilor Dragalina cu Gruiului, mai precis la "ceas", a aparut una din multele carciumi de cartier, al carui nume ne duce cu gandul la una din melodiile fratilor Grigoriu, “La cabana trei brazi”. Si astfel a fost alinata setea locuitorilor din cartier, dar si a navetistilor de la ARO si GRULEN.
Disparitia celor 2 intreprinderi a dus la faliment locatia, care si-a schimbat vremelnic stapanul. Cu toate acestea, arhitectura si spiritul de gospodar al proprietarilor a facut ca locul acesta sa fie intretinut, in curatenie, cu alei pietruite, gazon si imprejmuit cu un gardut foarte cochet.
Iata ca in anul 2007 intamplarea face ca in vechea carciuma de cartier sa fie amenajata o biserica ortodoxa. Se simtea lipsea unui astfel locas de cult, dar transformarea carciumii in biserica a pus foarte multe semen de intrebare locuitorilor din zona. Insa dupa nici un an, locul cu pricina arata ca o stana fara caini. Lantetii si ulucile gardului au disparut, urzicile si balariile se agata de poalele hainelor, iar cosurile de gunoi sunt golite cu ajutorul cainilor comunitari, care le rastoarna. Ce putem intelege privind aceasta priveliste groteasca? Ori preotul nu este un bun gospodar, ori acesta asteapta ca enoriasi sa voteze un primar mai cucernic care sa isi puna subordonatii sa curete spatial domnului. Sa ma bata Dumnezeu daca am hulit dar ma doare sufletul cu gandul la marii preotii ai neamului nostru. In rest numai de bine.

TG

2 comentarii:

Admin spunea...

Buna ziua,am gasit blogul dvs intamplator,si eu sunt tot din campulung,dak doriti putem face schimb de linkuri,va rog sa ma anuntati in acelasi mod.Multumesc anticipat.Cu stima!


mihai
(Niggerul www.niggeridinvisoi.blogspot.com)

Gabi Popescu spunea...

da asa este...se intampla asemenea cazuri in cartierul grui, si asta inseamna afacere pe plan religios...oamenii naivi se duc in asenenea biserica...oare botezul in aceasta cladire "religioasa" unde se va face...intr-un butoi de tuica...parasita...asta este religia care o prezentam lui Dumnezeu drept multummire pentru toate darurile care le-a creeat pentru noi...asa oferim noi in schimb, gesturi de nebunie dupa bani...astia sunt preotii...nu stiu de ce exista meseria asta...a preotului...