duminică, 4 mai 2008

NE UITAM VETERANII



NE UITAM VETERANII

Un vechi proverb spune “Cine nu are batrani……..”
Iata ca acest proverb si-a pierdut intelesul sau, datorita neglijentei administratiei locale si nu in ultimul rand al comandantilor militari din garnizoana.
Prin Hotararea de guvern Nr.1222/2007s-a dispus sarbatorirea zilei veteranilor de razboi in fiecare an in 29 aprilie restabilindu-se astfel o traditie ce dainuia din 1902 din timpul Regelui Carol I. In luna noiembrie 2007 Parlamentul a adoptat si Presedintele a promulgat Legea 303/2007, care consfintea aceasta sarbatoare «In semn de recunoastere a meritelor veteranilor de razboi pe campurile de lupta pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si a intereselor Romaniei. »
La aceasta sarbatoare sunt omagiati si martirii neamului romanesc din decembrie 1989, deopotriva cu cei din teatrele de operatii in care a participat Romania. Sunt de-a dreptul trist vazand nepasarea de care a dat dovada administratia locala si in acelasi timp, factorii de raspundere militari din garnizoana, care au trecut cu vederea acest eveniment, mai ales ca, ministrul apararii Teodor Melescanu remarca : « pentru noi, veterani sunt si cei care au luptat in teatrele de operatii iar responsabilitatile pe care si le-a asumat acum armata romana, in noul context euro-atlantic, sunt foarte mari ; va cer sprijinul si atentia pentru a-i ajuta si pe cei mai noi veterani care poarta urmele misiunilor pe care le-au indeplinit in teatrele de operatii unde au participat ». Sa nu uitam, ca militarii vanatori de munte, chimisti si, nu in ultimul rand jandarmi, au participat la misiuni in Somalia, Angola, Irak, Afganistan, Balcanii de Vest. Cu atat mai mult este de acuzat lipsa de interes a oficialitatilor. Putem insa sa le « aprecim » gestul de neglijenta, indreptand lucrurile in foarte scurt timp, prin prezenta la vot.

T.G.

Niciun comentariu: